توصیه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به مردم؛ برای غربالگری فشار خون به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید؛ فعالیت پایگاه‌های سیار از ۱۷ خرداد   
توصیه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به مردم؛ برای غربالگری فشار خون به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید؛ فعالیت پایگاه‌های سیار از ۱۷ خرداد   

  در استان قریب به ۴۲ هزار بیمار پر فشار خون وجود دارد که ثبت اطلاعات ۳۱ هزار نفر از آنها در سامانه سیب انجام شده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از پوشش ۳۱ هزار بیمار پر فشار خون در سامانه سیب «سامانه یکپارچه بهداشت» خبر داد. به گزارش فریاد جنوب ، دکتر […]

 

در استان قریب به ۴۲ هزار بیمار پر فشار خون وجود دارد که ثبت اطلاعات ۳۱ هزار نفر از آنها در سامانه سیب انجام شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از پوشش ۳۱ هزار بیمار پر فشار خون در سامانه سیب «سامانه یکپارچه بهداشت» خبر داد.

به گزارش فریاد جنوب ، دکتر ابراهیم نعیمی در جمع خبرنگاران، افزود: در استان قریب به ۴۲ هزار بیمار پر فشار خون وجود دارد که ثبت اطلاعات ۳۱ هزار نفر از آنها در سامانه سیب انجام شده است.

نعیمی با اشاره به اهمیت مراقبت و پوشش خدماتی جامعه هدف، عنوان داشت: پوشش مراقبتی از بیماران پر فشار خون به شکل ماهانه توسط بهورزان و هر سه ماه یک بار توسط پزشک انجام می‌شود.

نعیمی از هدفگذاری اجرای طرح [بسیج ملی کنترل فشار خون] از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۵ تیرماه در استان خبر داد و اظهار کرد: شناسایی، ثبت اطلاعات و مراقبت از بیماران در قالب طرح اجرایی و امید است که با همکاری دستگاه‌های متولی پوشش مناسبی در قالب این طرح مهم داشته باشیم.

نعیمی جمعیت بالای ۳۰ سال استان را ۳۲۰ هزار نفر برشمرد و تصریح کرد: در مدت اجرای برنامه غربالگری درصد بالایی را خواهیم داشت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج میزان شیوع بیماری فشار خون بالا در مناطق روستای استان را ۱۸ درصد دانست و گفت: این آمار در مناطق شهری ۱۰ درصد است.

نعیمی افزود: بر اساس آمارهای کشوری میزان شیوع فشار خون بالا در استان ۲۱.۴ بوده که میانگین این آمار در سطح کشور به ۲۷ درصد می‌رسد.

نعیمی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها، استان کمترین میزان شیوع بیماری فشار خون بالا را داشته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با تشریح اهداف اختصاصی این طرح خاطرنشان کرد: اندازه گیری فشارخون افراد ۳۰ سال و بالاتر به میزان ۵۰ ، شناسائی افراد با احتمال ابتلا به فشارخون بالا، شروع مراقبت فشارخون در افرادی که در اندازه گیری فشارخون بالا داشته‌اند و افزایش نسبی آگاهی افراد ۳۰ سال و بالاتر از عوامل خطر اصلی فشارخون بالا (مصرف نمک، کم تحرکی، چاقی، اختلال چربی، مصرف سیگار و الکل) از جمله این اهداف است.

ابراهیم نعیمی افزود: افزایش نسبی آگاهی بزرگسالان ۳۰ سال و بالاتر جامعه از پیامدهای اصلی فشارخون بالا (سکته های قلبی، سکته های مغزی، مرگ زودرس) و افزایش نسبی آگاهی بزرگسالان ۳۰ سال و بالاتر از میزان طبیعی فشارخون نیز از دیگر اهداف اختصاصی طرح بسیج ملی فشار خون بالا است.

وی تصریح کرد: مکان‌های اجرای برنامه غربالگری و مراقبت در شهرها پایگاه‌های سلامت برای ارزیابی، مراکز خدمات جامع سلامت شهری برای پذیرش ارجاعات، بیمارستان‌های دولتی و خصوصی برای ارزیابی و پذیرش ارجاعات، درمانگاه های دولتی و خصوصی برای ارزیابی و پذیرش ارجاعات، مطب‌های پزشکان همکار و داروخانه ها و آزمایشگاه های همکار است.

نعیمی بیان کرد: دیگر مراکز شامل خانه‌های سلامت شهرداری، مدارس، مساجد، اماکن زیارتی، مراکز تجمعی مانند نماز جمعه، فرودگاه، پایانه‌­های مسافری، میادین و نظایر آن، کارگاه‌ها و کارخانه‌ها، سازمان‌ها و ادارات دولتی و خصوصی و همچنین مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان های تحت پوشش سازمان‌ها(شرکت مخابرات، شرکت نفت، بانک ملی ، مراکز نظامی و انتظامی ارتش و سپاه، شهرداری‌ها، شرکت نفت، سازمان تامین اجتماعی و …نیز می‌توانند برنامه غربالگری و مراقبت در شهرها را انجام دهند.

رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: مکان‌های اجرای برنامه غربالگری و مراقبت در روستاها خانه‌های بهداشت برای ارزیابی، مراکز خدمات جامع سلامت روستایی برای پذیرش ارجاعات، سایر مراکز شامل مدارس، مساجد، اماکن زیارتی، نماز جمعه و نظایر آن است.