از اشتباهات تایپی در بنرها تاشهری که سینماوٱمفی تئاتر ندارد
از اشتباهات تایپی در بنرها تاشهری که سینماوٱمفی تئاتر ندارد
در نشست تعاملی شهردار یاسوج با هنرمندان مطرح شد

به گزارش فریاد جنوب ، نشست تعاملی شهردار یاسوج با هنرمندان این شهر در محل هتل پارسیان برگزار شد و هنرمندان دغدغه‌های خود را در حضور مسوول امور شهری مرکز استان بیان کردند.

اسحاق آقایی در این نشست با بیان اینکه در برهه‌ای 30 عکاس را به مرکز استان دعوت کردیم تا مستندی از زیبایی‌های این شهر تهیه کنند افزود: همکاری لازم نشد اما در شهرهای دیگر این کار انجام شد و الان در تبریز ششمین دوره در حال برگزاری است.

وی گفت: در بیرجند هم چنین کاری در حال انجام بود که یک شهردار از استان ما به آن جا رفت و آن برنامه را تعطیل کرد!!.

آقایی با انتقاد از شهری که سینما و گالری و آمفی تئاتر ندارد گفت: شهردار کنونی توقع ما را بالا برده است و توقع این است که معاون فرهنگی شهرداری را راه‌اندازی کند.

رضا شریعتی از ادبیات داستانی هم با بیان اینکه خیلی از شهرهای دنیا به واسطه ادبیات و  داستان در دنیا شناخته می‌شوند گفت: جا دارد که جشنواره ادبیات و داستان در یاسوج راه‌اندازی شود و حداقل ادبیات نمایشی در این شهر برگزار شود.

موسوی که از حوزه موسیقی اظهار نظر می کرد هم در این نشست با انتقاد شدید از وضعیت کنونی شهر یاسوج که یک سالن برگزاری برنامه‌ها را ندارد از وضعیت بد صوت در سالن‌های شهر انتقاد کرد و گفت: بیایند یک سالن خوب و بزرگ در حد هزار و 500 نفر با سیستم صوتی خوب در شهر راه‌اندازی کنند تا بتوان از گروه‌های خوب موسیقی کشوری دعوت کنیم.

سید محمد حسینی عکاس هم در این نشست با اشاره به نقشه اولیه یاسوج که توسط غربی‌ها در سال 53 طراحی شده بود گفت: برای مثال خیابان شهداها را جوری اریب طراحی کرده بودند که در زمستان آفتاب به خانه‌ها بتابد و در تابستان هم خنگ باشد که هویت شهر را به هم زدیم.

وی گفت: این شهر با ساختار خود می‌توانست شهری گردشگرپذیر باشد که الان وضعیت ناجوری دارد و آن چه که اتفاق افتاده داشته‌ها را از دست داده‌ایم.

حسینی گفت: شهر یاسوج بهار و زمستان فوق‌العاده‌ای دارد اما با کاشت درختان نامربوط وضعیت به گونه‌ای شده که این شهر پاییز درجه یک ندارد.

او بحث زباله را هم در این شهر بغرنج دانست و گفت: همچنین در یاسوج کمک به هنرمندان دیده نمی‌شود در حالی که برای مثال در کشوری مثل فرانسه وقتی پایان کار یک خانه داده می‌شود به اندازه اتاق خواب هر خانه باید اثر هنری از هنرمندان خریداری شود.

در ادامه دانشی معمار به برخی از مشکلات شهر یاسوج در بعد معماری اشاره کرد و گفت: شهر زیبا شامل هر چیزی از پارک گرفته تا رفتارهای مردم و رفتار مدیران شهری و سیستم فضای سبز و … است.

وی گفت: شهر یاسوج شهری در معرض خطر از نظر زیبایی در آینده است چرا که توسعه بی‌رویه پیدا کرده به فاصله 5 کیلومتری از مرکز شهر به اکبرآباد و یا بلهزار و مهریان و مادوان می‌رسیم که از نظر ضوابط در آینده وضعیت خرابتر هم می‌شود.

این معمار با بیان این که نقش مردم در شهر خیلی کم است افزود: همه آزادند هر کاری دلشان خواست در این شهر انجام دهند و در زمینه تخلفات شهرسازی در ایران تک هستیم و نفر دوم با یاسوج فاصله بسیار زیادی دارد و شهری نابهنجار داریم.

دانشی با تاکید بر این که در این جلسه باید شورا هم حضور می‌داشت افزود: در سال‌های اخیر توسعه شهرها کمتر از 30 درصد بوده در حالی که در مدیریت شهری 4 برابر توسعه پیدا کرده‌ایم و تعداد کارمندان شهرداری 4 برابر شده است.

وی ایزوگام پشت بام‌ها را مشکلی برای شهر یاسوج دانست که علاوه بر زشت کردن چهره شهر باعث ایجاد خطر می شوند همچنان که دو مورد آتش‌سوزی در 60 متری و سالم‌آباد تاکنون بوده است.

ساسان حسینی معمار هم گفت: شهرداری کار خوبی در زمینه دیوارنگاری انجام داده اما یک شهر را تنها با یک دیوارنگاری تنها نمی‌توان ساخت.

غفاری جامعه‌شناس شهری هم گفت: در شهر یاسوج همه چیز به غیر از هویت بومی دیده می‌شود یاسوج نیاز به معنا و هویت دارد و متاسفانه بخش خصوصی توانمند هم برای ساختن یاسوج نداریم.

مظفری از ادبیات داستانی هم به 2 معضل اساسی در شهر یاسوج اشاره کرد و گفت: معمولا مدیران با فکر فرهنگی در یاسوج نداشته‌ایم مدیر باید اعتقاد قلبی به فرهنگ داشته باشد و بعد اینکه بعد از سال‌ها هنوز یک چارت سازمانی دقیق برای حوزه فرهنگی و هنری نداریم.

وی گفت: فرهنگ عمومی باید توسط شهرداری‌ها اجرا شد آیا با این چارت و وضعیت می‌توان در یاسوج چنین کاری را انجام داد.

هنرمندی دیگر با بیان این که رشد جمعیتی در شهر یاسوج 100 برابر شده است افزود: با روند رو به افزایش حاشیه‌نشینی در شهر یاسوج هزینه‌های زیادی به این شهر تحمیل شده است.

وی گفت: چرا باید در شهر یاسوج تبلیغ نهضت آسفالت کنیم چرا نباید به جای آن تبلیغ نهضت فضای سبز شود؛ در حالی که اطراف شهر یاسوج را رودخانه‌ها گرفته چه استفاده‌ای از این ظرفیت کرده‌ایم.

رفیعی از تئاتر هم با انتقاد شدید از بروکراسی اداری در شهرداری گفت: شهرداری و نیروهای آن فقط وظیفه نصب و پوستر و آگهی را دارند.

وی از مسوولان حوزه فرهنگی و هنری شهرداری انتقاد کرد که چرا در برنامه‌های فرهنگی و هنری شرکت نمی‌کنند  و مشکل اصلی از خود شهرداری است.

خانم هنرمندی هم با بیان اینکه اشتباه است که هنرمندان از شهرداری مطالبه گری کنند اظهار کرد: این شهرداری و دیگر نهادها و ارگان‌ها هستند که باید از ما مطالبه گری کنند تا به کمک آن‌ها بیاییم.

وی که از حوزه ادبیات اظهار نظر می کرد در یک مورد و مصداقی از عدم استفاده از توان هنرمندان در امور شهری گفت: در یاسوج که این قدر بنر و آگاهی نصب می‌شود چرا نباید حداقل یک لیسانس ادبیات همراه شما باشد تا اشتباهاتی را که روی بنرها و آگهی‌ها دارید تصحیح کند چرا باید به جای جمله به کجا چنین شتابان نوشته شده باشد بابا چرا با این شتابان!.