تغییر اقلیم زمین ناشی از چیست ؟چه کنیم که آسیب ها را به حداقل برسانیم
تغییر اقلیم زمین ناشی از چیست ؟چه کنیم که آسیب ها را به حداقل برسانیم

پایگاه تحلیلی خبری فریاد جنوبfaryadejonoob.ir مردم در چهار دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی با بصیرت انقلابی شان در تمام عرصه های نظام ، دشمنان نظام و انقلاب را ناامیدو به چالش کشاندند حالا نوبت مسئولان هست تا به وظایف قانونی شان در خدمتگزاری به مردم از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.. وضعیت آب و هواشناسی جهان […]

پایگاه تحلیلی خبری فریاد جنوبfaryadejonoob.ir

مردم در چهار دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی با بصیرت انقلابی شان در تمام عرصه های نظام ، دشمنان نظام و انقلاب را ناامیدو به چالش کشاندند حالا نوبت مسئولان هست تا به وظایف قانونی شان در خدمتگزاری به مردم از هیچ تلاشی فروگذار نکنند..

وضعیت آب و هواشناسی جهان حکایت از آن دارد بنابر برخی مسائل و نشانه های زیست محیطی مانند گرم شدن زمین ، افزایش گازهای گلخانه ای ،آلودگی هوا ،تخریب لایه ازن ،ناهنجاریهای جوی مثل ال نینو و لانینا که عامل مخاطراتی چون خشکسالیها،سیل ها ،و آتش سوزیها هستند معمولا واین روزها هم در صدر اخبار رسانه قرار دارند همه اینها نشان از بی نظمیهایی است که تغییر اقلیم را با خود به دنبال خواهند داشت و مخاطرات طبیعی خشکسالی ، سیل و آتش سوزی را رقم خواهد زد کما اینکه در ماههای اخیر مسبوق به سابقه بوده است .
ما چه بخواهیم و نخواهیم این اتفاق دیر یا زود خواهد افتاد ولی موضوع مهم نحوه رویا رویی با این مخاطرات هست چگونه مخاطرات را بشناسیم و در هنگام ایجاد مخاطره چه موضعی بگیریم و چگونه در باره آن عمل کنیم ؟
بنابراین سوالاتی قابل تامل در اینجا مطر ح هست که پاسخ به آنها می تواند رویکرد ، نقش وتعهد به عمل ما را براساس وظایف قانونی مان به ما گوشزد نماید تا جلوی خسارات و تلفات احتمالی جانی و مالی زیاد از حد گرفته شود .
۱-آیا این مخاطرات قابل پیشگیری نیستند ؟
۲-برای آمادگی در مقابل این مخاطرات چه اقداماتی باید انجام شود ؟
۳-چه سازمانهایی باید نقش اصلی را برعهده بگیرند و وظایف آنها چیست ؟
۴-در قبل ، حین و بعداز مخاطره چه اقداماتی باید انجام داد ؟
وقوع سیلاب در اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ در برخی استانهای کشور از جمله استان خوزستان ، فارس ،لرستان ،مازندران ،
چهارمحال و بختیاری و استان خودمان کهگیلویه و بویراحمد که منجر به خسارات و لطمات جانی و مالی غیر قابل جبرانی شد آثار روحی ، روانی و مادی و معنوی آن تا سالهای سال بر مردم ،دولت و محیط زیست و ….برقرار و پایدار خواهند ماند.
رهنمودها ، فرامین و تدابیر حکیمانه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)و اظهار همدردی با مردم سیل زده مر همی بر آلام و دردهای مردم مصیبت زده از سیل بود ،تلاش و همت مردم و مسئولین نیز تاحدودی این آلام و درد و رنجها را کاهش داد .
قطعا در بحران سیل های اخیرعلیرغم مشکلات و خسارات فراوان جانی و مالی ، تجربیات و دستاوردهای خوبی نیز عاید مسئولین گردیده است که با بکارگیری و استفاده از آنها به کاهش خطرات احتمالی کمک فراوان خواهد نمود.
در طول ۴ دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی مردم به عنوان صاحبان و پشتوانه های اصلی انقلاب و نظام در همه عرصه ها در دفاع از آن با بصیرت انقلابی شان با حضور به موقع اظها روجود کرده اند و توطئه های دشمنان را نقش برآب کرده اند .حالا نوبت مسئولان نظام و دولتمردان هست که به وظایف قانونی خودشان در قبال مردم قدرشناس عمل کرده و با اقدام به موقع ،پیشگیرانه و فرصتهای به وجودآمده بعداز سیل و آتش سوزیهای اخیر نهایت تلاش خود را در جهت خدمتگزاری به مردم به کاربرده و از هیچ تلاشی فروگذار نکند تا دیگر شاهد این همه خسارات و لطمات جبران ناپذیرناشی از سیل ،آتش سوزی ،خشکسالی و …. به مردم ، بیت المال و محیط زیست نباشیم .
دکترحسین بسطامی – دکترای آب و هواشناسی