توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد در مورد آنفلونزای حاد پرندگان
توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد در مورد آنفلونزای حاد پرندگان
روابط عمومی دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد در اطلاعیه‌ای از مرغداران خواست توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی در خصوص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را جدی بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری فریاد جنوب از یاسوج، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به در پیش بودن فصل سرما و لزوم اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز و انتشار بیماری مشترک آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

در این اطلاعیه آمده است:
آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از بیماری‌های واگیردار و مشترک میان انسان و طیور است که شیوع آن با شروع ناگهانی تلفات و انتشار وسیع در گله پرندگان، کاهش مصرف دان، افت شدید و ناگهانی تولید تخم مرغ و سیاه شدن تاج و ساق پای پرندگان و لرزش سر و گردن در طیور، بروز می‌کند.

راه اصلی انتقال، تماس با پرندگان و یا مدفوع و ترشحات آن‌ها است و احتمال انتقال از طریق خوردن محصولات طیور آلوده نزدیک به صفر است؛ بنابراین برای پیشگیری لازم است مردم و بویژه کودکان از تماس با پرندگان وحشی و بومی به شکل ذبح شده و یا زنده خودداری کنند.

مرغداران برای پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به هر طریق ممکن از ارتباط پرندگان داخل سالن مرغداری و دان و آب مصرفی آن‌ها با پرندگان وحشی و آزاد پرواز و نیز سایر حیوانات جلوگیری کنند.

پرندگان مهاجر و آزاد پرواز برای زمستان‌گذرانی در تالاب‌ها، سد‌ها و رودخانه‌های استان مستقر شده‌اند که مرغداران باید طیور خود را از این مناطق دور نگه دارند و در فارم خود از هیچ نوع امکاناتی که برای پرندگان مهاجر و وحشی جذب‌کننده باشد، از قبیل استخر‌های ذخیره آب و ریخت و پاش دان و رها ساختن کود در محوطه، استفاده نکنند.

همچنین ضروری است مرغداران از جوجه ریزی با استفاده از مزارع غیر واکسینه خودداری کنند و از خرید جوجه یک روزه، پولت، دان و سایر نهاده‌های طیور از سایر استان‌ها بدون اخذ مجوز بهداشتی از اداره کل دامپزشکی استان، پرهیز کنند.

مرغداران به منظور جلوگیری از انتقال ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به مرغداری، از هر گونه رفت و آمد غیر ضروری جلوگیری کنند و سیستم ضد عفونی تجهیزات و فارم خود را همیشه کارا و به روز نگه دارند.

تعویض کفش و لباس برای پرسنل و بازدید کنندگان هنگام ورود به مزرعه و سالن‌های مرغداری احتمال انتقال مکانیکی ویروس آنفلوانزا را به حداقل می‌رساند.

لازم است مرغداران از ورود خودرو‌های حمل تخم مرغ به داخل مرغداری اکیداً جلوگیری کنند و تخم مرغ‌های تولیدی را با رعایت اصول قرنطینه، در جلوی درب مرغداری تحویل دهند.

تولیدکنندگان به منظور به حداقل رساندن خسارات احتمالی مربوط به بیماری‌ها، گله خریداری شده را حتماً بیمه تکمیلی کنند.

رها کردن تلفات در فضای بیرون سالن (اعم از داخل مرغداری و یا خارج آن) به نحوی که در دسترس پرندگان وحشی و سایر حیوانات قرار گیرد سبب انتشار گسترده ویروس آنفلوانزای پرندگان می‌شود؛ بنابراین دقت شود تا سیستم امحای مناسب و بر اساس موازین بهداشتی برای کود و لاشه‌های پرندگان مرده در فارم به کار گرفته شود.

مرغداران هرگونه بیماری و تلفات را سریعا به دامپزشکی گزارش دهند؛ سامانه ۱۵۱۲ ارتباط مردمی دامپزشکی استان آماده دریافت گزارش‌های مرغداران و تمامی دامپزشکان شاغل در این واحدهاست.

  • نویسنده : سید مصطفی گنجی