شهروندان گوشت را صرفاً از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند/احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو
شهروندان گوشت را صرفاً از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند/احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو
مدیرکل دامپزشکی استان كهگيلويه وبويراحمد تاکید کرد: با توجه به شروع فصل گرما و احتمال شیوع تب کریمه کنگو، شهروندان گوشت قرمز را صرفاً از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: با توجه به شروع فصل گرما و احتمال شیوع تب کریمه کنگو، شهروندان گوشت قرمز را صرفاً از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند.

به گزارش فریاد جنوب به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ، دکتر بهمنش ، مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت : بیماری ویروسی تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است و در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی، زمینه را برای ایجاد مخاطرات و تلفات دام فراهم می‌کند؛ در واقع تب کریمه کنگو از طریق گردش کنه‌ها و تماس افراد انسانی با بافت و خون دام‌های آلوده منتقل می‌شود و برای کنترل شیوع، افرادی که با دام سر و کار دارند باید نکات بهداشتی را مد نظر قرار دهند و از تماس با کنه و یا دام‌هایی که به صورت غیر مجاز کشتار شده‌اند، خودداری کنند.

این مسئول ادامه داد: در وهله اول دامداران باید برای کنترل شیوع کنه و مقابله با ازدیاد آن، جایگاه و روی بدن دام را سمپاشی کنند. علاوه بر این، در صورت مشاهده کنه روی بدن دام، از کندن و یا له کردن آن به جد خودداری کنند. این بیماری در دام علایم مشخصی ندارد به همین‌ خاطر شهروندان باید گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز عرضه تحت نظر دامپزشکی تهیه کنند و هنگام خرید، مهر و لیبل بهداشتی دامپزشکی روی لاشه گوشت را مد نظر قرار دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان با تاکید بر این‌که شهروندان در صورت مشاهده دام آلوده و موارد مشکوک، مراتب را به 1512 سامانه ارتباط مردمی دامپزشکی گزارش دهند، افزود: سال گذشته در راستای مبارزه با شیوع تب کریمه کنگو، یک میلیون و 90 هزار و یکصدو بیست مترمربع از جایگاه‌های دامداری و تعداد 82 هزار و 747 راس دام سمپاشی شدند. الزام کشتارگاه های دام استان به تجهیز سردخانه و اتاق پیش سرد بمنظور نگداری لاشه های کشتار شده بمدت 24 ساعت در دمای یخچال از اقدامات موثر این اداره کل بوده چراکه اگر لاشه‌های کشتار شده 24 ساعت در اتاق پیش سرد نگهداری شود، عامل تب کریمه کنگو، تب مالت و بسیاری از بیماری‌ها غیر فعال می‌شود.

دکتر بهمنش تصریح کرد: نظارت مستمر بر مراکز عرضه گوشت و تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی بر مراکز عرضه در فصول گرم سال، برخورد با متخلفان و افرادی که کشتار غیرمجاز انجام می‌دهند، همچنین آموزش و اطلاع‌رسانی به کارکنان کشتارگاه‌ها و میادین دام، سلاخان و قصابان از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان بمنظور مقابله با شیوع تب کریمه کنگو به شمار می‌رود.

این مسئول با اشاره به موضوع آموزش های مجازی و همچنین دوره های ترویجی بهره برداران بعنوان یکی از راه کارهای پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام را یادآور شد و گفت : این اداره کل با همکاری مرکز ترویج آموزش جهادکشاورزی ، امور عشایر و کمیته امداد حضرت امام (ره) هرساله روستاییان و دامداران را از طرق مختلف همچون برنامه‌های رادیویی ، آموزش چهره به چهره، بروشور و … راه‌های مقابله با بیماری مذکور را آموزش می دهند.