مجوز زمین های واگذاری منابع ملی بدون استفاده ابطال می شوند
مجوز زمین های واگذاری منابع ملی بدون استفاده ابطال می شوند

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فریاد جنوب ، عزیز فیلی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران کهگیلویه وبویراحمد اظهار داشت: این مهم با توجه به تاکید علی محمد احمدی استاندار و همچنین تصویب آن در کارگروه ویژه مبارزه با زمین خواری استان از سال جاری قابلیت اجرایی دارد. وی تصریح کرد: تاکنون 63 مورد واگذاری […]

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فریاد جنوب ، عزیز فیلی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران کهگیلویه وبویراحمد اظهار داشت: این مهم با توجه به تاکید علی محمد احمدی استاندار و همچنین تصویب آن در کارگروه ویژه مبارزه با زمین خواری استان از سال جاری قابلیت اجرایی دارد.
وی تصریح کرد: تاکنون 63 مورد واگذاری اراضی منابع ملی ، کشاورزی و طبیعی که با دریافت مجوزهای لازم از نهادهای مربوطه اقدام به تغییرکاربری کرده بودند ولی تاکنون عملیات اجرایی در مکان مورد نظر انجام نداده اند،در آستانه ابطال هستند.
وی همچنین با هشدار به برخی نهادهای مربوطه از جمله تعاونی های زیرمجموعه آنها نیز گفت: برخی از تعاونی ها در اقدامی غیرقانونی زمین های کشاورزی واگذاری به افراد و اعضای تعاونی ها را در قالب صورت جلسات داخلی خود تغییرکاربری می دهند.
وی با اشاره به اقدام ها و عزم راسخ دستگاه های متولی و نظارتی برای مقابله جدی با پدیده زمین خواری، گفت: فرهنگ سازی لازم تا حدودی صورت گرفته ولی باید در کنار ان نیز نظارت ها و آگاهی بخشی بیشتر مردم نسبت به قوانین و مقررات گسترش یابد.
وی همچنین از اداره کل راه و شهرسازی استان خواست حریم شهرها و زمین های در حریم جاده های ارتباطی استان را در اسرع وقت تعیین تکلیف و مشخص کند.
معاون استاندار کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه نبود طرح آمایش سرزمینی و نقشه کاداستر و مشخص نبودن حریم ها از جمله عوامل دخیل در رشد پدیده زمین خواری در استان است، بر نظارت مستمر و برخورد قاطع دستگاه های متولی و نظارتی از جمله اداره کل حفاظت محیط زیست، جهادکشاورزی، منابع طبیعی با همراهی و همکاری دستگاه قضایی تاکید کرد.
وی گفت: بر اساس قانون برخی از نهادها خود بدون حکم قضایی می توانند به پدیده زمین خواری ها و تعرض به منابع ملی و طبیعی ورود کنند.
فیلی با تاکید بر اینکه در شهرستان بویراحمد و شهر یاسوج به دلیل شرایط خاص اقلیمی و نیز ارزش بالای زمین تعرض و دست درازی به زمین ها و منابع ملی همچنان رو به افزایش است، گفت: یکی از مکان هایی که بیشترین تعرض به آن توسط سودجویان صورت گرفته رودخانه بشار یاسوج است.
وی یادآور شد: اقدام های مناسبی برای جلوگیری از بروز زمین خواری به ویژه در زمینه جابه جایی کارخانه های شن و ماسه در محدوده این رودخانه صورت گرفته و ظرف مدت 6ماه به صاحبان این واحدها و متولیان امر فرصت داده شده است.
دبیرکارگروه ویژه مبارزه با زمین خواری کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: با اهتمام ویژه دولت و مدیریت اجرایی استان و نیز همراهی دستگاه قضایی در تشکیل شورای حفظ حقوق بیت المال ومبارزه با زمین خواری ، تا حدود زیادی جلوی برخی زمین خواری های سازمان یافته گرفته شده است.
سید حسین کاظمی افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز در روستاها و مناطق پیرامونی شهر یاسوج رو به افزایش است و تا حدودی خود دستگاه های اجرایی و خدمات رسان در بروز این پدیده دخیل هستند.
وی گفت: بدون شک منابع طبیعی به تنهایی توان مقابله با چپاولگران و غارتگران بیت المال بویژه در شهرستان های بویراحمد و دنا را ندارد و هماهنگی بیشتری باید برای مقابله جدی با این پدیده شوم در استان شکل گیرد.
مساحت زمین های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیش از250 هزار هکتار است که نزدیک به 44 هزار هکتار از این میزان باغی است.
از کل اراضی کشاورزی استان حدود 89 درصد، اختصاص به کشت محصولات زراعی دارد.
کهگیلویه وبویراحمد با حدود 16هزار و 249 کیلومتر مربع و با جمعیتی افزون بر 700 هزار نفر دارای یک درصد مساحت و یک درصد جمعیت کشور در جنوب غربی ایران واقع شده است.
این استان با 2 اقلیم متفاوت و مناظر بکر و طبیعی و موقعیت خاص گردشگری دارای هشت شهرستان ، 17شهر و یکهزار و 676روستای دارای سکنه است.
معاون استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنین گفت: 23هزار هزار میلیارد ریال در قالب بیش از 2 هزار و 620 طرح عمرانی کوچک و بزرگ در این استان در حال اجراست.
فیلی اظهار داشت: این طرح ها با میزان پیشرفت فیزیکی 20تا بالای 90درصد در بخش های گوناگون در حال اجرا هستند.
وی تصریح کرد: عمده این طرح ها در بخش های حمل و نقل جاده ای و راهسازی، آب، عمران شهری و روستایی و بهداشت و درمان هستند.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: البته سه فصل حمل ونقل، آب و گردشگری به عنوان اولویت های مهم توسعه ای این استان هستند